bad sector harde schijfBad sectors ofwel slechte of beschadigde sectoren kunnen voor veel problemen zorgen op een harde schijf. Deze problemen kunnen zo ernstig worden dat de harde schijf in zijn geheel niet meer leesbaar is.

Bad sectors veilig herstellen

Digirec beschikt over hardware en softwaremogelijkheden waarmee we harde schijven op diverse manieren kunnen lezen. Afhankelijk van de aard van de problemen kunnen wij uw gegevens in veel gevallen op een veilige manier recoveren.

We stellen eerst de data van de goede delen van uw harde schijf veilig. Daarna gaan we pas aan de slag te gaan met de bad sectors van de harde schijf. Op die manier beperken we het risico op verdere schade tot een minimum.

 

 

 

intensive readMethoden om bad sectors te benaderen

Als we een back-up hebben gemaakt van de goede onderdelen van de harde schijf, proberen we kopieën te maken van de bad sectors. We proberen de data eerst ‘normaal’ te bereiken. Daarna lezen we de gegevens op een ‘intensieve’ manier. Tot slot hebben we ook de mogelijkheid om de harde schijf achterstevoren of achterstevoren én intensief tegelijk te lezen. Met deze methodes lukt het soms om data die onder normale omstandigheden niet of nauwelijks meer te bereiken is toch nog redelijk terug te halen.

 

 

 

 

 

Succesvol herstellen bad sectors

U ziet hier een voorbeeld van een foto die in eerste instantie totaal onleesbaar was. Dankzij het gebruik van de verschillende technieken leverde het uiteindelijk toch nog een redelijk resultaat op. De foto stond op een heel slecht stuk (bad sector) van een gevallen harddisk. Het overgrote deel van de gerecoverde data hebben wij “onbeschadigd” kunnen terughalen voor de klant.

intensive and backwards read